3 gratis tools voor kleinere afbeeldingen

Snellere website? Gebruik deze afbeelding compressie programma's.

We willen natuurlijk allemaal een snellere website. Een van de manieren om dit voor elkaar te krijgen is om je afbeeldingen zo klein mogelijk te maken. Met kleinere afbeeldingen hoeft de browser minder te downloaden en daardoor laad hij sneller. Ook mensen met een mobiel abonnement die op je site komen, is dit fijn aangezien ze wat minder snel door de bundel heen gaan.

Compressor.io

Snellere website? Gebruik deze afbeelding compressie programma's.

Compressor.io is een online afbeelding compressor. Je uploadt je foto hierheen en je krijgt een kleinere versie terug. De website ziet er schitterend uit en je kunt met je muis het verschil zien tussen de oude foto en de gecomprimeerde foto. Het nadeel is dat je maar één foto tegelijk kunt doen. Heb je een boel foto’s? Dan kun je beter voor onderstaande oplossingen gaan.

Ga naar de website van Compressor.io

Caesium

CaesiumWanneer je meerdere afbeeldingen kleiner moet maken is Compressor.io niet een goede oplossing. Hiervoor is Caesium gemaakt. Caesium draait op de achtergrond op dezelfde technologieen als Compressor.io, maar dan als een Windows programma. Hierbij kun je een hele map foto’s inladen die dan (heel snel) kleiner worden gemaakt. Ook kun je foto’s hierbij resizen, voor bijvoorbeeld online galerijen op je website.

Ga naar de website van Caesium

 

ImageOptim

ImageOptim-screenshot@2xMac gebruikers hebben natuurlijk niks aan een Windows applicatie, dus is ImageOptim een soortgelijke applicatie, maar dan voor Mac. ImageOptim heeft echter geen resize mogelijkheid dus je kunt het alleen gebruiken om foto’s te comprimeren.

Ga naar de website van ImageOptim

 

 

Deel deze post: